Nu, domnule! Victima sa plateasca!

Standard

     In ultimii ani Spania se confrunta cu tot mai multe accidente rutiere. Din acest motiv, autoritatiile au cautat si inca mai cauta tot felul de variante pentru a stopa numarul victimelor auto.

     O statistica spaniola din „Saptamana pascala” arata ca anuala mor in accidente de masina aproximativ 100 de persoane. Pentru a reduce numarul accidentelelor, si implicit al deceselor, statul spaniol a apelat la sistemul punctelor. Dupa un an de zile de la acest nou sistem rutier au realizat ca rezultatele dorite nu au aparut. Numarul accidentelelor pastrandu-se la aceleasi cote inalte. Aceste concluzii au dus la o inasprire a codului rutier. Astfel ca de 2-3 luni a intrat in vigoare un amendament. Depasirea vitezei cu un anumit cuantum, peste cea legala, va atrage dupa sine pe langa penalizarea cu punte sau suspendarea persmisului auto si pedeapsa cu inchisoarea (intre 6 luni si 2 ani).

     Recent (mai exact acum 3 ani) intr-o localitate spaniola a avut loc un tragic accident. Un tanar de 19 ani a fost lovit de o masina. Nu accidentul in sine este subiectul de care vreau sa vorbesc, ci urmarile acestui eveniment tragic.

     Intr-o zi normala un domn se gandeste sa-si ia masina personala. Zis si facut. Portiunea pe care urma sa se deplaseze avea un regim auto de 90-100km/h. Insa cum el era foarte grabit a apasat putin mai mult pe pedala de acceleratie (in jur de 160km/h, in conditiile in care viteza legala pe autostrazile spaniole este de 120km/h).

     Ruland el cu o viteza aproape dubla fata de cea legala s-a intamplat sa dea peste un biciclist. In urma impactului victima a decedat. Din cauza „stresului” soferul nostru a cerut la sectia de politie un pahar de tarie, inainte ca acestea sa-i faca testul de alcoolemie. Cica voia sa-si mai revin din soc! Politisti nostri, oameni de omenie, au uitat parese ca nu au voie sa-i satisfaca aceasta potfa inainte de testul de alcoolemie si i-au adus ceva sarmanului om (distrugand astfel o posibila proba).

     La proces judecatorul claseaza cazul foarte simplu: nevinovat, pe motiv din lipsa de probe. Vazandu-se in libertate in urma unui tragic accident, ce s-a gandit sa faca omul nostru?! Nimic mai mult decat sa-i dea in judecata pe parintii victimei, pe motiv ca odrasla lor i-a distrus masina. Discursul lui are o nota de umor condimentata cu ironie, dar si una de absurditate pentru lumea moderna. El cerea despagubiri in valoare de 20.ooo €. Partea tragica din aceasta poveste este ca in zilele urmatoare un judecator va analiza cazul de daune materiale intentat de calau familiei victimei.

Lasă un comentariu