Epidsodul 29

Standard

A curs multa apa pe Ebru (Ebro) de cand am lasat-o mai moale cu amintirile. Zilele aceste un fost coleg de camera si unul dintre personajele cheie a naratiunii m-a intrebat cand voi scrie „Episodul 29”. Iata ca azi am ajuns la acest episod.

In ultimii 2 ani, de cand nu am mai scris nimic la capitolul „Amintiri din studentie”, am mai avut unele comentarii pe ici pe colo cu privire la ceea ce s-a intamplat la Oradea in perioada de sfarsit de mileniu si de inceput de mileniu.

In unul din comentari, pe care l-am facute pe blogul lui Marius Cruceru acum cativa ani, mentionam despre o a doua caseta, pe langa cea scoasa de Holograf, – „Pasarea Colibri”. Aceasta caseta si evenimentul care l-a generat sunt predecesoare sau premergatoare cazului „Holograf”. Astazi, consider ca daca acest eveniment n-ar fi avut loc, atunci cazul „Holograf” ar fi fost unul dintre multele incidente din facultate, care nu prea au avut multa rezonanta si rasunet. Cu siguranta ca pastorul campusului ar fi luat o alta decizie.

Iata o alta piesa din puzzle-ul „Holograf”, despre care publicul larg nu a stiu. Este un eveniment la care eu nu particip in mod direct, dar care… imi va influenta, intr-o oarecare masura, si mie viitorul la IBEO. Acest caz partial este identic cu cazul „Holograf”, doar ca rezultatul si unii actori se schimba. As putea spune ca exista un paralelism intre cele doua evenimente. Poate chiar am sa-l prezint acest paralelism.

Dar despre „Pasarea Colibri” in episodul urmator :D. (sper sa nu fie anul viitor acest episod urmator 🙂 )

Anunțuri

2 gânduri despre “Epidsodul 29

  1. Si sa nu uitam ca Holograf nici macar nu a fost climaxul conflictului ci doar evenimentul care a declansat o serie intreaga de alte nazbatii si de o parte si de alta. Amintesc doar un examen controversat, faptul ca nu s-a mai gasit loc de poposire pentru gasca pe nufarului 87 si conflictul din saptamana graduarii. Privind in urma, sunt convins ca daca evenimentul Holograf era gestionat cu maturitate de conducere, altul ar fi fost cursul evenimentelor ulterioare.

  2. Climaxul este cazul „Holograf” pentru ca acolo este punctul maxim al actiunii, mai ales ca in principiu problema era grupa de teologie si nu anumiti studenti. Pana acolo actiunea creste in intensitate, iar din acest moment ea scade prin rezolvarea problemei. Tot ceea ce va urma din acest moment va fi solutia propusa de catre conducere. In acelasi timp avem si doua finaluri surpriza: emigrarile la Bucuresti si sanctionarea celor ramasi in viata (la IBEO). 😀
    Cristi inaite de cazul „Holograf” a mai fost un eveniment tensionat generat de grupa de teologie, care a fost vazut ca si act de razvratire, pe de o parte, iar pe de alta parte, a fost folosit ca argument in solutionarea examenul de eclesiologie :D,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s