¿Quién está loco?

Standard

In ultima perioada am avut „posibilitatea” de a citi tot felul de idei si evenimente, care pana acum cativa ani pareau o nebunie. Bunaoara, recent s-a pus in discutie statutul de persoana non-umana al delfinilor. Astfel ca, daca acest proiect de lege va fi adoptat vom avea posiblitatea sa mergem sa vizitam delfinarii goale, pentru ca nu poti tine o persoana in captivitate fara voiai ei. La polul opus, un profesor de bio-etica de la Oxford a pus in discutie statutul de non-persoana a noului nascut, lansand astfel conceptul de „avort post-nastere”. In opinia acestui cercetator, medici ar trebui sa aiba dreptul de a omori nou-nascutul in anumite conditii. Si parca toate aceste idei liberale nu ar fi destule daca nu am vorbi si despre cireasa de pe tort. „Europa Press” scria saptamana trecuta despre un caz aparte. Pe data de 28 februarie a.c., o fata de 16 ani si-a denuntiat parinti ca o tine sub „sechestru”. (Realitatea este ca parinti i-au interzis fetei sa mai iasa din casa, ca forma de pedeapsa.) Politia din Andalusia, cu Codul Penal in mana, au arestat pe cei doi parinti – unul ca autor, iar celalat ca si complice – pentru „sechestrarea” in casa a fiicei lor minore.

Ma intreb: pana la urma cine este mai nebun politiceanul/stiintificul sau cei care au deficiente mentale? Oare cine ar trebui, in final, sa stea inchis intr-un ospiciu cel asa zi normal sau cel care este declarat de unul sau altul „nebun”?

Pe buna dreptate, daca nu ne distruge nimeni o facem noi. Se pare omul este un masochist prin definitie. Ii face placere sa se vada auto-distrugandu-se.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s