Episodul 25

Standard

In episodul anterior incepusem sa vorbesc despre un incident care a schimbat intreg cursul istoriei intalnirii dintre grupa si conducere. Unul dintre studentii aflati la intrunire a avut ideea nastrusnica sa inregistreze aceea conversatie. Zis si facut. Cauta un reportofon si o caseta pentru ca intalnirea sa poata fi gravata. Despre aceasta plan de bataie mai aveau cunostinta inca cel putin 4-5 persoane (numele lor nu sunt atat de importante), care din perspectiva studentului era de incredere. Oarecum, o parte din aceste persoane au avut si un rol protector. Adica, modul in care fiecare s-a asezat in banci a fost de asa maniera incat studentul cu reportofonul sa poata inregistra fara a putea fi observat. Cu alte cuvinte, ei au incercat sa formeze un zid de protectie.

Ironia evenimentului a constat in faptul ca persoana care trebuia sa graveze audio intrunirea a apasat din greseala doar pe  play. Caseta ne fiind noua, in sala, pentru cateva fractiuni de secunda, s-au auzit niste voci straine. Aproape toata lumea a inceput sa se uite in stanga si in dreapta spre a vedea de unde veneau aceste sunete. Chiar si cei din conducere pentru moment au intrat in panica, desi nici unul nu a lasat sa se inteleaga aceasta. Dar linistea care s-a asternut in sala de curs pentru cateva momente a lasat de inteles ca fiecare se intreba care este sursa acelor sunete.

Cu siguranta, ca cel putin pastorul campusului, ne-a banuit pe noi „gasca” ca suntem vinovati si de acest eveniment. Presupun acest lucru pe baza gestului pe care dansul il va face. El este primul care se va misca din locul lui venind spre capatul celalat al salii intrand intr-un dialog cu subsemnatul pe probleme de conduita, viata spirituala si principiul „sa veghem unii asupra celorlalti”. Intrucat langa mine mai erau in doi din „gasca” ar fi putut banui ca unul dintre noi are ganduri necugetate.

E drept ca la auzul sunetelor straine din sala de curs eu m-am facut ca n-am auzit nimic, preferand sa stau nemiscat privind tinta spre cei din conducere (nu puteam sa-mi tradez prietenul nici macar cu o privire). Poate si aceasta pozitie de sfant in icona a condus la o nesiguranta din partea pastorului, care nu se va lega de acest incident. Iar daca el, care ne cunostea cel mai bine, nu a intreprins nici o investigatie, ceilalti doi nici atat.

Incepand cu acest mic incident lucrurile vor lua o cu totul o alta intorsatura. Nu cred ca e necesar sa povestim discutiile despre principii si nici acuzatiile indirecte, ca noi colegii celor doi „inculpati” nu am vegheat asupara lor invitandu-i la activitati spirituale etc. etc. etc. De altfel, rolul rectorului in economia dialogului se va diminua foarte mult.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s