Pana unde se poate merge…?

Standard

     De mult nu mai este o noutate sa vorbesti despre femeii in politica, politie, armata, stiinte, teologie si lista poate continua. Ba mai mult, nimeni nu se mai mira atunci cand aude ca in tara X a ajuns presedinte o femeie. Insa foarte rar s-a auzit despre un guvern majoritar feminin sau numarul de barbati sa fie egal cu numarul de femei intr-un guvern.

     Primul guvern care a spart gheata a fost cel spaniol, care are nu mai putin de 9 femei la carma ministerelor (guvernul spaniol este format din 17 ministri si un presedinte). Insa presedintele Zapatero nu s-a oprit aici. Ar fi fost prea frumos. A intins coarda si mai mult. Astfel dar, una dintre femeile ministri are 31 de ani

, fiind si cea mai tanara persoana din actualul guvern. Dar ca lucrurile sa fie facut „cu cap” ministru apararii (care este tot femeie ) este insarcinat.

     Ma intreb si eu oare in ce masura acest guvern isi va putea duce activitatea in mod normal daca:

1) ministrul apararii isi va lua concediul de maternitate (3 luni este in Spania) si va aparea o criza majora cum a fost si cea cu vaporul de pescuit de acum 2-3 saptamani;

2) stresul ministerului si stresul familial datorat unui nou-nascut si

3) ministrul egalitatii (nu stiu cu ce se mananca acest minister), care este in varsta de 30 de ani, va ramane insarcinat in acest an sau in aceasta legislatura? 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s